Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
 

Am intrat in Europa! Acum sa o cunoastem!Vizitati Europa cu Holiday Plus!

Spania 200

Capitală: Madrid
Limbă oficială: spaniolă
Sistem politic: monarhie parlamentară
Suprafaţă: 504.645 km²
Populaţie: 45.116.894
Monedă: euro

Numele „Spania” este derivat din „Hispania”, numele în latină cu care romanii se refereau la toată peninsula, şi pe care l-au preluat din grecul „Hispanía” (accent pe „i”, ca şi în cazul „României”), utilizat de către Artemidor din Efes (sec.I î.Hr.), autorul celei mai vechi hărţi a Occidentului, în care descrie amănunţit Hispania romană. Originea termenului „Hispania” este atribuit fenicienilor, prima civilizaţie non-iberică, care a ajuns în peninsulă pentru a-şi extinde comerţul şi care a fondat, între altele, oraşul activ cel mai vechi din Occident. În limba lor punică l-au numit Isephanim, „Coastă de iepuri”. Iepurii se găseau şi încă se găsesc în abundenţă în Andaluzia, iar unele monede bătute în epoca lui Hadrian reprezentau personificarea Hispaniei ca o doamnă aşezată, cu un iepure la picioarele ei.

Teritoriul de bază al Spaniei este dominat de platouri înalte şi de lanţuri muntoase ca şi Pirineii şi Sierra Nevada. Din acesti munţi izvorăsc mai multe râuri importante, precum Tagus, Ebro, Duero, Guadiana şi Guadalquivir. De-a lungul coastelor se găsesc câmpii aluvionare, din care cea mai mare este Guadalquivir în Andaluzia. Spania se invecineaza la est cu Marea Mediterană (conţinând Insulele Baleare), la vest cu Oceanul Atlantic, unde se găsesc, pe coasta Africană, Insulele Canare. Clima Spaniei este în principal temperată şi mediteraneană; există veri calde în interior, mai degrabă cu condiţii moderate şi înnorate pe coastă. Iernile sunt înnorate şi reci în interior, regiunile de pe coastă fiind relativ temperate.

Spania este a doua cea mai populară ţară din punct de vedere turistic din lume, după Franţa, cu 60 de milioane de vizitatori pe an (2007).

Cele mai populare destinaţii sunt metropolele Madrid şi Barcelona, plus oraşele Córdoba, Sevilia, Granada şi Malaga în Andaluzia. În alte părţi a ţării, Toledo, Salamanca şi Santiago de Compostela sunt vizitate. Spania este şi o destinaţie populară de vară, cu Valencia, Insulele Canare şi Insulele Baleare fiind foarte vizitate.

sursa: Wikipedia
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one