Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
 

Am intrat in Europa! Acum sa o cunoastem!Vizitati Europa cu Holiday Plus!

Austria 193

Capitală: Viena
Limbă oficială: Germană
Sistem politic: Republică Federală
Suprafaţă: 83.871 km²
Populaţie: 8.150.835 loc.
Monedă: EURO

Fiind situate în Alpi, vestul şi sudul Austriei sunt renumite ca o destinaţie a sporturilor de iarnă. Cel mai înalt munte este Grossglockner, cu 3.798 m. Nordul şi estul ţării sunt formate mai ales din terenuri deluroase. Climatul este temperat, cu ierni reci şi veri răcoroase.

Principalele oraşe sunt capitala Viena situată pe Dunăre, apoi Salzburg, Innsbruck, Graz şi Linz.

Aproape zece procente din austrieci nu sunt descendenţi de austrieci, ci provin din ţări înconjurătoare, în special din naţiunile fostului bloc estic. Mai mult de 50.000 sloveni indigeni locuiesc în provinciile austriece Carintia şi Steiermark. Este prezent şi un grup mare de imigranţi pentru muncă. Limba oficială, germana, este vorbită de toată lumea; dialectul este similar cu acela vorbit în sudul Germaniei.

Există totuşi o limbă standard separată, germana austriacă, care are mai multe diferenţe faţă de germana vorbită în zilele noastre în Germania.

Mai mult de trei sferturi din austrieci sunt romano-catolici. Există de asemenea comunităţi protestante cu vechi tradiţii, comunităţi mozaice şi, după cel de-al doilea război mondial, comunităţi islamice.

Austria a fost locul de naştere al mai multor compozitori faimoşi ca de exemplu Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Strauss Sr., Johann Strauss Jr., Arnold Schoenberg, Anton Webern sau Alban Berg (ultimii trei au făcut parte din faimoasa A Doua Şcoală Vieneză, vezi Muzica Austriei). La Viena şi-au compus principalele opere compozitori renumiţi, precum Ludwig van Beethoven, Joseph Haydn ş.a. Alţi austrieci renumiţi au fost fizicienii Ludwig Boltzmann şi Erwin Schrödinger, filozofii Ludwig Wittgenstein şi Kurt Goedel, psihoanalistul Sigmund Freud, poetul Peter Rosegger şi pictorul Gustav Klimt. Mari jurişti precum Rudolf von Ihering, Hans Kelsen ş.a. au făcut celebră şcoala vieneză de drept, în special în domeniul dreptului public şi dreptului internaţional public. În domeniul economiei un austriac de seamă a fost Joseph Alois Schumpeter.

Fiind situată în Alpi, Austria a fost ţara de baştină pentru mari schiori alpini, ca Toni Sailer, Hermann Maier, Annemarie Moser-Pröll şi Anita Wachter.

sursa: Wikipedia
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one