Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
 

Am intrat in Europa! Acum sa o cunoastem!Vizitati Europa cu Holiday Plus!

Anglia 81

Capitală: Londra
Limbă oficială: engleza
Sistem politic: Monarhie constituţională
Suprafaţă: 130.395 km²
Populaţie: 50.431.700 loc.
Monedă: Liră sterlină

Londra este capitala Angliei dar şi capitala Regatului Unit. Aglomeraţia urbană a Londrei numără aproximativ 7,35 milioane de locuitori.

Anglia nu are un legislativ sau un guvern care să fie responsabil pentru întrega ţară, spre deosebire de celelalte trei ţări, ci este condusă de parlamentul Regatului Unit şi implicit de Guvernul Regatului Unit. Sunt discuţii privind crearea fie a unui parlament separat, fie privind acordarea unor puteri legislative celor nouă regiuni ale Angliei. Acestea din urmă au fost înfiinţate ca urmare a hotărârii Uniunii Europene în urma Tratatului de la Maastricht. În afară de Londra, puterile regiunilor sunt foarte limitate.

Regiunea Londrei este divizată în City of London şi 31 de Burguri ale Londrei ce sunt numite împreună londra Mare şi sunt administrate de Autoritatea Londrei Mari.

Celelalte regiuni sunt formate din comitate ce pot fi metropolitane sau ne-metropoilitane. Acestea sunt la rândul lor subdivizate în districte (ce pot fi numite oraşe, burg-uri, burg-uri regale, burguri metropolitane sau simplu districte). În unele locuri, comitatele şi districtele funcţionează împreună, ca o autoritate unitară.

Sub nivelul districtelor funcţionează, fără o distribuţie uniformă sau care să acopere întreg teritoriul, nivelul parohiilor civile. Consiliile parohiilor civile sau consiliile oraşelor există în principiu doar pentru oraşe mici şi în mediul rural, fiind rar întâlnite în oraşele mari şi interzise în interiorul Londrei Mari.

sursa: Wikipedia
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one